Felix Safety deelnemer Petzl Rope Trip 2019

The Ultimate International Rope Access Event 14-15 June

Op 14 en 15 juni vindt in Steenbergen het Rope Access Event plaats voor professionals. Een spectaculair event met als sportief middelpunt de landenwedstrijd voor Rope Access Teams.

Elk team van drie professionals neemt deel aan verschillende kwalificatierondes, waarbij de teams moeten aantonen dat zij over diverse touwtechnieken, coördinatie en inzicht van het totale rope access proces beschikken. Snelheid en teamwork is belangrijk, maar de jury is vooral geïnteresseerd in hoe goed deelnemers de veiligheidsrichtlijnen volgen tijdens het werken en/of verplaatsen op hoogte.

Het evenement is open voor publiek, het winnende team krijgt naast een trofee, een gegarandeerde plek aan de International Petzl RopeTrip® 2020.

De Challenge
Verticaal verplaatsen op een touw is een essentiële vaardigheid voor touwtechnieken. De ‘klim omhoog race’ stelt deze vaardigheid op de proef. De snelheid waarmee wordt geklommen is echt waanzinnig!

Rope Access Symposium
Het technisch symposium is bedoeld voor het samenbrengen van rope access professionals, veiligheidsdeskundigen, sitebeheerders, reddingteams en voor professionals die werken in de industrie. Het symposium omvat zowel presentaties als praktische workshops.

Vrijdag 14 juni: SYMPOSIUM

10:00 Welkom
10:30 Praktische info over de dag + veiligheid praten
11:00 1e seminar
12:00 Lunch
13:00 2e seminar
14:00 3e seminar
15:00 Netwerkborrel

Symposium genodigden zijn van harte welkom op de avond BBQ, een groepsfoto zal op het dak van de watertoren worden gemaakt. Een mooie avond voor een netwerk mogelijkheid.

Zaterdag 15 juni: De Challenge

De Petzl RopeTrip® challenge in Steenbergen is open voor publiek en fans van de teams.

09:00 Welkom en uitleg van de challenge
10:00 Kick-off van de eerste uitdagingen
12:15 Lunch
13:45 2e ronde van de challenge
16:00 Speedclimb / Ring My Bell
17:00 Prijsuitreiking
18:00 SLUITING

De Watertoren van Steenbergen is een hotspot in het zuidelijke deel van Nederland. De toren werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en was in gebruik tot 1998. In 2014, is de watertoren omgebouwd tot een trainingsfaciliteit voor werken op hoogte professionals. De toren is 40-meter hoog, en kan worden benaderd door touw, van zowel binnen als van buiten. Het is de perfecte locatie voor het hosten van de 2019 Petzl RopeTrip® serie Benelux.

Symposium.
Presentaties:

De influencer op veiligheid (Arturo Massaro): menselijke fouten spelen een belangrijke rol, in 90 tot 95% van alle incidenten. De ontwikkeling van specifieke producten, alsmede duidelijke veiligheidsprocedures en protocollen zijn duidelijk niet genoeg voor preventie. Arturo, een internationale coach in menselijk gedrag en veiligheid, presenteert zijn interpretatie van onze eigenaardigheden op een leuke manier.

Vallende voorwerpen (Craig Aris): een van de belangrijkste oorzaken van werken op hoogte ongevallen (sterfelijke). Dit probleem krijgt steeds meer aandacht, toch begrijpen weinig mensen echt de gevaren. Craig Aris (UK) is een specialist op dit gebied, en zijn presentatie zal een eye-opener zijn.

Wetgeving en aansprakelijkheid (Elko van Petten): wetgeving ten opzichte van werken op hoogte blijft evolueren. In deze workshop begeleidt Elko u bij het huidige wetgevingskader. Weet u wat de wet voorschrijft? Begrijpt u de risico’s ? Maakt u de juiste beslissingen voor het beheer van uw veiligheid?

Praktische workshops.

Lift platformen: werken met hoogwerkers, groep beschermingsmiddelen. Is valbeveiliging verplicht in een hoogwerker? Wat zijn de risico’s en hoe kunnen we deze vermijden?
“Alles wat je wilt vragen”: wij beantwoorden vragen over het werk-op-hoogte beroep, technieken, oplossingen en producten. Geniet van spreken met een specialist.

Op het dak Foto: deelnemers kunnen klimmen tot aan het dak van de watertoren om te poseren voor een groepsfoto. Voor al diegenen die gemotiveerd zijn!

Aantrekken van een harnas en hangen in de lucht. Val-arrest systemen beter begrijpen, is hangen aan touwen een eye-opening ervaring. In een veilige omgeving hebt u de mogelijkheid om de verschillende soorten harnassen en het gebruik van de borst en rug ogen beter te begrijpen.

Praktische informatie
Watertoren van Steenbergen is gemakkelijk te bereiken vanuit alle grote steden in de Benelux.
Adres: Watertorenweg 1A, 4651 AB Steenbergen, Nederland

Deelnemende teams

  1. Neve (B)
  2. CRI (B)
  3. K2 Profshop (B)
  4. All Works At Height (B)
  5. Art & Voltige (B)
  6. Green Peace (Lux)
  7. Height Specialists (NL)
  8. Rope Access Noord (NL)
  9. Rope Access Plus (NL)
  10. Felix Safety (NL)

Inschrijven als team is helaas niet meer mogelijk. Om het symposium van de Petzl RopeTrip® serie Benelux bij te wonen moet je uitgenodigd worden. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!

Wilt u het symposion bijwonen neem dan contact met ons op:
Felix Safety BV
0346-555622
info@felixsafety.com

Whatsapp Felix Safety