Een nieuwe blog: onze visie op trainen

Een nieuwe blog: onze visie op trainen

In onzeΒ vorige blogΒ zijn we ingegaan op inspectie / keuren. Hierbij geldt: liever een maand te vroeg dan een dag te laat. Voor trainen geldt ongeveer hetzelfde: liever een keer te veel dan net een keer te weinig. Maar wat is β€˜te weinig’? En moet je iedere keer hetzelfde trainen?

Wetgeving

Lang verhaalΒ kort, de werkgever moet ervoor zorgen dat medewerkers getraind zijn of in ieder geval een β€˜gedegen instructie’ hebben gekregen, als ze op hoogte gaan werken. Gedegen instructie is natuurlijk een subjectief begrip en ja, het is preken voor eigen parochie, maar wij zouden voor β€˜the real deal’ gaan. Net even wat realistischer en je krijgt er nog een certificaat bij ook. Verschillende certificaten geven een geldigheid van 2 of 3 jaar, waarna je dus weer op herhalingscursus zou moeten. Dit is iets anders dan de eis voor een veilige werkomgeving: hierbij ligt de verantwoordelijkheid zowel bij de werknemer, de werkgever als de opdrachtgever, zoals de gebouweigenaar.

De praktijk

Je kan in de praktijk meerdere kanten op:

  • klim je bijna nooit, waarom dan wel ieder jaar een cursus? Zonde van de tijd en het geld.
  • Klim je bijna iedere dag, waarom dan een cursus?Je weet immers wat je doet.

Voor beiden is iets te zeggen, maar dan geldt ook: als je bijna nooit klimt, heb je de ervaring niet. En klim je bijna iedere dag, of heel vaak, dan ga je misschien (onbewust) je eigen methoden aannemen, waarbij het niet altijd in te schatten is of het ook daadwerkelijk veilig is.
Ons standpunt hierin is: liever een keer te veel trainen, waarbij de puntjes weer even op de i gezet worden, dan een fout maken met vervelende afloop.

Perspectief vanuit de werkgever

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat het als β€˜lastig’ of als β€˜zonde van de tijd’ wordt gezien, als het personeel een (halve) dag op training is. Het vraagt een investering Γ©n die uren zijn ze niet inzetbaar. Toch willen we adviseren om hier wel scherp op te zijn, omdat de potentiΓ«le gevolgen heel vervelend kunnen uitpakken als blijkt dat personeel onvoldoende getraind is.

Trainen om het trainen?

Dat doen we dus niet! Wij werken met kleine groepen met gecertificeerde trainers. Zij houden van alle deelnemers bij hoe iedereen, individueel, scoort op de verschillende onderdelen van de training. Deze gegevens slaan wij op en delen we met de werkgever.
Voordeel voor de werkgever:

  • inzage in kwalificatie van de verschillende personeelsleden
  • Overzichtelijk wanneer certificaten verlopen

Voordeel voor ons: wij weten per persoon precies waar ze wél en waar ze géén moeite mee hadden in de training. Daardoor kunnen we na verloop van tijd snel door de onderwerpen heen waar het altijd vlekkeloos gaat en hebben we extra tijd voor de onderdelen die extra aandacht behoeven. Wij zijn ervan overtuigd dat dit op termijn tot een beter resultaat leidt voor iedereen die een training bij ons volgt.

Locatie

  • Op een locatie naar wens
  • Binnen uw bedrijf
  • In ons learning center in Maarssen.

Meer weten?

Neem dan een kijkje in onsΒ aanbod met trainingenΒ of neem telefonisch contact op via 0346 555 622. Wij staan u graag te woord en denken graag mee.

Joop Hoogendijk
CEO Felix Safety

Translate Β»